Еднодневен семинар: ПРИСТАП ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД ХЕМИСКИ СУПСТАНЦИИ

Еднодневен семинар: ПРИСТАП ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД  ХЕМИСКИ СУПСТАНЦИИ (Намалување на ризици од влијанието на хемиски супстанции во работната средина) 19 април 2017 година 10:00 – 15:30 часот Стопанска комора на Македонија, сала 1 […]

повеќе

Компаниите за заштита при работа бараат слободен пазар за услугите

Компаниите за заштита при работа бараат слободен пазар за услугите Не државата, туку компаниите и нивните клиенти да ги дефинираат цените на услугите, бара Групацијата за безбедност и заштита при работа. Групацијата денеска на прес-конференција […]

повеќе

Завршна конференција на проектот „ Унапредување на социјалниот дијалог во РМ”

Завршна конференција на проектот „ Унапредување на социјалниот дијалог во РМ” Во организација на Канцеларијата на Европската Унија (ЕУ) во Скопје на 31.03.2017 година се одржа завршната конференција на проектот „Унапредување на социјалниот дијалог“, кој […]

повеќе

Работилница за Националниот и локалните економски-социјални совети

На 23-ти март 2017 година во Радовиш се одржа работилница на тема безбедност и здравје при работа во организација на Меѓународната организација на трудот во склоп на проектот за Унапредување на социјалниот дијалог, a реализирана […]

повеќе

,,Унапредување на социјалниот дијалог” предлог протокол за социјален напредок

На 27.03.2017 година во рамки на проектот ,,Унапредување на социјалниот дијалог”, Сојузот на синдикати на Македонија, презентираше предлог протокол за социјален напредок. Овој стратешки документ за унапредување на позицијата на работниците во рамки на општетството […]

повеќе

Свечена академија на КСС

На 22.03.2017 год. претседателот на Македонското здружение за заштита при работа, г-дин Милан Петковски, присуствуваше на свечена академија на КСС по повод приемот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија како полноправен член на Меѓународната […]

повеќе

Дводневен семинар- ЕДУКАЦИЈА ЗА БЗР НА СИТЕ ЧИНИТЕЛИ КОРИСТЕЈЌИ ДОБРА ПРАКСА И ИСКУСТВА ОД БЗР институции од ЕУ”

Дводневен семинар- ЕДУКАЦИЈА ЗА БЗР НА СИТЕ ЧИНИТЕЛИ КОРИСТЕЈЌИ ДОБРА ПРАКСА И ИСКУСТВА ОД БЗР институции од ЕУ” Датум:                 23-24.03.2017 год. Локација:           Едукативен центар за БЗР Адреса:               Востаничка бр.2, приземје, Скопје Целта на оваа обука […]

повеќе

Интервју – Weniche Prebensen, виш советник во одделот за надворешни работи на Норвешка.

Во просториите на Македонското здружение за заштита при работа, беше одржана работна средба со претставници од Норвешка Делегација, Министерството за надворешни работи. Во оваа прилика, разговаравме со Weniche Prebensen- виш советник во одделот за надворешни […]

повеќе

Меѓународен сaeм на грaдeжништвo, грaдeжни мaтeриjaли и грaдeжнa мeхaнизaциjа

Од 28.02-04.03.2017 год. се одржа  Меѓународниот сaeм на грaдeжништвo, грaдeжни мaтeриjaли и грaдeжнa мeхaнизaциja. Овој саем претставува значајна специјализирана манифестација која подразбира промоција на оваа стопанска гранка на производителите од Македонија и од странство. Во […]

повеќе

РИСТО ЏУНОВ

Краток филм за Ристо Џунов – по повод постхумно доделување на наградата за животно дело на полето на БЗР. Македонското здружение за заштита при работа, од 2011 година ја доделува оваа награда за животно дело […]

повеќе

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА 02.МАРТ.2017

Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) во соработка со Сојузот на Синдикатите на Македонија како последна активност од проектот “Зајакнување на партнерствата на граѓанското општество и државните институции во креирање и унапредување на правото […]

повеќе

На 23.02.2017 год. беше одржана обука „Подигнување на капацитетите на претставниците на БЗР и синдикалните претставници во компаниите”.

На 23.02.2017 год. беше одржана обука „Подигнување на капацитетите на претставниците на БЗР и синдикалните претставници во компаниите”. Инспектор при Државниот инспекторат за труд-г-ѓа Грозданка Тилева ги опфати законските одредби согласно законот за БЗР, г-ѓа […]

повеќе