Втора меѓународна конференција за безбедност и здравје при работа 11 – 14 мај 2017 во Обзор, Бугарија

Почитувани, Ве известуваме дека во периодот од 11 – 14 мај 2017 во Обзор, Бугарија ќе се одржи Втора меѓународна конференција за безбедност и здравје при работа. Конференцијата е организирана од страна на Фондацијата „Центар […]

повеќе

Oдржана еднодневна обука – ПРИСТАП ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД ХЕМИСКИ СУПСТАНЦИИ

На 19.04.2017 во Стопанска комора на Македонија беше одржана еднодневна обука-ПРИСТАП ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД  ХЕМИСКИ СУПСТАНЦИИ  (Намалување на ризици од влијанието на хемиски супстанции во работната средина). Доц. д-р Марија Хаџи-Николова, професор од […]

повеќе

Покана за Регионален семинар 2017 „Микроклима на работното место и работа на отворено во услови на високи температури“

Со цел за унапредување на безбедноста и здравјето при работа и зго лемување на капацитетите на правните субјекти во областа на безбедност и здравје при работа, воедно анализирајќи ги проблемите при работа на отворено во […]

повеќе

Размена на добри практики на партнерите во кампањата за здрави работни места

Извешта од семинар Размена на добри практики на партнерите во Кампањата за здрави работни места На 22 и 23 март 2017 година во Брисел партнерите во Кампања за здрави работни места имаа одлична можност за размена на […]

повеќе

Одбрана на магистерски трудови по БЗР

Почитувани, Ве информираме дека на ден 12.04.2017 (среда) ќе се одржи јавна одбрана на магистерски труд на двајца кандидати:   Дипл.инж. Драган Цвијетиќ со почеток во 12ч. во просториите ( К3-9, нова зграда на Машински […]

повеќе

Повик за ангажирање на Проектен оценувач

Повик за ангажирање на Проектен оценувач Македонското здружение за заштита при работа ( МЗЗПР) има потреба од ангажирање на Проектен оценувач за потребите на Проектот: „Зголемување на капацитетите и зајакнување на улогата на регионалните граѓански […]

повеќе

6 април – Светски ден на здравјето

Институтот за медицина на трудот на Република Македонија, кој е колаборативен центар на СЗО, секоја година традиционално го одбележува Светскиот ден на здравјето, кој оваа година е посветен на депресијата. Проф. д-р Јованка Караџинска-Бислимовса, раководител […]

повеќе

Еднодневен семинар: ПРИСТАП ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД ХЕМИСКИ СУПСТАНЦИИ

Еднодневен семинар: ПРИСТАП ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД  ХЕМИСКИ СУПСТАНЦИИ (Намалување на ризици од влијанието на хемиски супстанции во работната средина) 19 април 2017 година 10:00 – 15:30 часот Стопанска комора на Македонија, сала 1 […]

повеќе

Компаниите за заштита при работа бараат слободен пазар за услугите

Компаниите за заштита при работа бараат слободен пазар за услугите Не државата, туку компаниите и нивните клиенти да ги дефинираат цените на услугите, бара Групацијата за безбедност и заштита при работа. Групацијата денеска на прес-конференција […]

повеќе

Завршна конференција на проектот „ Унапредување на социјалниот дијалог во РМ”

Завршна конференција на проектот „ Унапредување на социјалниот дијалог во РМ” Во организација на Канцеларијата на Европската Унија (ЕУ) во Скопје на 31.03.2017 година се одржа завршната конференција на проектот „Унапредување на социјалниот дијалог“, кој […]

повеќе

Работилница за Националниот и локалните економски-социјални совети

На 23-ти март 2017 година во Радовиш се одржа работилница на тема безбедност и здравје при работа во организација на Меѓународната организација на трудот во склоп на проектот за Унапредување на социјалниот дијалог, a реализирана […]

повеќе