Нова студија на системи за рано предупредување за професионални болести

Нова студија на системи за рано предупредување за професионални болести Системите за предупредување и надзор можат да понудат рано предупредување за нови и итни ризици и болести поврзани со работата на учесниците и креаторите на […]

повеќе

Mапа на канцерогени супстанци / Roadmap on carcinogens

Драги пријатели, 43-та недела од 2018 година е Европска недела за безбедност и здравје при работа, која е ипсолнета со интересни настани. Би сакале да Ве информираме со нови податоци по однос на мапата на […]

повеќе

Европска недела за безбедност и здравје при работа- промотивни материјали

Наближува Европска недела за безбедност и здравје при работа ( 22-26.10). На 22 октомври, Европската агенција за безбедност и здравје при работа заедно со своите партнери ќе го поттикне учеството за активно вклучување во кампањата „Управување […]

повеќе

Семинар за користење на е-алатки за безбедност и здравје при работа поврзан со професионалното возење/ транспорт.

На 18 и 19 септември, Европската агенција за безбедност и здравје при работа ќе реализира семинар за користење на е-алатки за безбедност и здравје при работа поврзан со професионалното возење/ транспорт. Целта беше да бидат […]

повеќе

Разговор со Коста Петровски

  На 19 јуни EU OSHA беше домаќин на конференција која беше во насока на подобрување на безбедноста и здравјето при работа во Европските мали бизниси. МЗЗПР како focal point, имаше претставник на настанот. Во […]

повеќе

Работилница за заштита на работниците ангажирани во online платформи

  Работилница на темата „Заштита на работниците ангажирани преку online платформи“ се одржа во Брисел на   24.мај 2018 година, во организација на Европската Агенција за БЗР. Претставник  на Македонското здружение за заштита при работа ( […]

повеќе

Maкедонското здружение за заштита при работа дел од деветиот конгрес за безбедност и здравје при работа во Истанбул

  Претседателот на Македонското здружение за заштита при работа, Милан Петковски, на 07 мај 2018 година присуствуваше на деветтиот Конгрес за безбедност и здравје при работа, кој се одржа во Истанбул. Мотото беше “Координација и […]

повеќе

Извадок од Нацрт записникот од состаноците на ЕU-ОSHA Бирото и Управниот одбор во врска со Стратегијата за здрави работни места Кампања 2018-2019

 Извадок од Нацрт записникот од состаноците на ЕУ-ОСХА Бирото и Управниот одбор во врска со Стратегијата за здрави работни места Кампања 2018-2019   Билбао, 26 јануари 2017 година   Бирото   Агенцијата разви стратегија за […]

повеќе