Повреден работник од Македонски железници

08 Февруари 2017 Во несреќен случај, повреден работник од Македонски железници

На 07.02.2017 година во 19.00 часот во Прилеп во кругот на АД „Жито Прилеп“, при отворање на товарен вагон на „Македонски железници“, рачка од вагонот паднала врз главата на О.Д.(33) од Прилеп, вработен во „Македонски железници. Истиот, по укажаната медицинска помош во Медицински центар Прилеп, во безсознание бил пренесен во Клинички центар Скопје на понатамошно лекување. Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

Извор: https://10bez10.com/vesti/hronika/5066-vo-nesrekjen-sluchaj-povreden-rabotnik-od-makedonski-zheleznici

Views: 160

Posted in Несреќи при работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.