Повредени осум пратеници

Повредени осум пратеници, меѓу нив најтешко е повреден Зијадин Села (ФОТО)

Според информации Зијадин Села од Алијансата на Албанците бил раскрварен и влечен од страна на демонстрантите. Тој е најтешко повреден.

Првичните информации се дека освен Зоран Заев и Дамјан Манчевски од СДСМ, повредени се и други пратеници од опозицијата. Тие беа повредени од голема група граѓани кои насилно влегоа во собранието и упаднаа во салата каде беа пратениците на новото собраниско мнозинство.

https://www.plusinfo.mk/vest/113120/povredeni-osum-pratenici-megju-niv-najteshko-e-povreden-zijadin-sela-foto

Views: 52

Posted in Несреќи при работа.