Повреден новинар во новинска агенција „Мета“

На 27.04.2017 година во 21.45 часот во ЕИК Скопје, Т.Д. (37) од Скопје, новинар во новинска агенција „Мета“, пријавил дека истиот ден околу 19.40 часот во прес салата во Собранието на Република Македонија, додека фотографирал како со неговиот приватен мобилен телефон, од страна на пет непознати лица му било извршено разбојништво. Најпрво му пришло едно лице и му се заканило дека физички ќе го нападне доколку не престане да снима со мобилниот телефон. Потоа му се придружиле уште четири лица кои физички го нападнале, удирајќи со клоци и тупаници во пределот на  главата, нанесувајќи му видливи повреди во пределот на лицето. Притоа, едно од лицата му го одзело телефонот и продолжиле да го удираат.  Од страна на непознато лице бил извлечен во бифето и изнесен надвор од Собранието. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителите и за целосно расчистување на случајот.

Извор: http://www.mvr.gov.mk/dneven-bilten/742

Visits: 81

Posted in Несреќи при работа.