Камион кипер смачка паркиран пик-ап во кој имало луѓе

На новата делница која се гради помеѓу Штип и Свети Николе, претпладне камион кипер со песок  паднал врз паркиран пик-ап, кој бил во негова близина.

Во пик-апот имало 4 лица кои дошле за да им поделат заштитни елеци на возачите на камиони кои работат на патот. Тие останале  во возилото, а врз нив се истурил песок. Нив од возилото ги извлекле пожарникари. Едно лице имало повреди на нозете и е пренесено во штипската клиничка болница, а другите тројца се здобиле со лесни телесни повреди.

Полицијата ќе ги утврди причините за несреќата.

Извор: http://faktor.mk/kamion-kiper-smachka-parkiran-pik-ap-vo-koja-imalo-lugje

Views: 96

Posted in Несреќи при работа.