СМРТ КРАЈ ПОЖАР

Шеесет и петгодишен работник во механичарска работилница починал додека поправал автомобил. Според МВР, Ѓ.А.(65), додека вршел поправка на патничко моторно возило Сеат Толедо со прилепски таблички, сопственост на С. Д., од непознати причини избувнал пожар во возилото. Ѓ.А. се обидел со црево да го изгаси погнот, но паднал во безсознание. Итната помош го пренесла во Медицински центар каде била констатирана смрт.
Противпожарна екипа го изгаснала пожарот.
Според МВР, извршените разговори дознаено дека починатиот боледувал од срце.

Иѕвор: http://zenitprilep.com.mk/oko/11854-smrt-kraj-pozhar-.html

Views: 64

Posted in Несреќи при работа.