Тешко повреден работник во Гостивар

Тешко повреден работник во Гостивар
Педесет и осумгодишен работник се повредил во фабрика во Гостивар. Несреќата се случила ноќеска околу 1 часот.
Работникот Н.С.(58) со тешки повреди прво бил згрижен во гостиварската болница откако бил изгорен од топол мазутот во вратот и лицето. Поради сериозноста на изгорениците кои се од втор и трет степен тој итно е пренесен на скопските клиники.

Извор: http://plusinfo.mk/vest/137059/teshko-povreden-rabotnik-vo-gostivar-

Views: 72

Posted in Несреќи при работа.