ОЛЕСНЕТЕ ГО ТОВАРОТ – Превенција од мускулоскелетни нарушувања поврзани со работата во практикa

Мускулоскелетните нарушувања се најчестиот проблем поврзан со работата во Европа, кој влијае на милиони работници. Низ дваесет и седумте земји-членки, 25% од работниците се жалат на болки во грбот и 23% изјавуваат дека чувствуваат мускулни болки.

ОЛЕСНЕТЕ ГО ТОВАРОТ – Превенција од мускулоскелетни нарушувања поврзани со работата во практикa

 

Visits: 259

Posted in EU OSHA, Публикации.