Македонски државјанин киднапиран и убиен во Авганистан

– Индиски, малезиски и македонски државјанин беа киднапирани и убиени, а ги пронајдовме нивните тела”, изјави денеска портпаролот на началникот на на полицијата во Кабул Хашмат Станекаи.

Портпаролот прецизира дека тројцата работеле во втората по големина компанија за храна и кетеринг во светот Содексо.

Авганистански претставник соопшти дека нивните лични карти биле пронајдени покрај нивните тела и оти сега бараат потврда од фирмата за која работеле.

Извор: https://kanal5.com.mk/articles/343644/makedonski-drzhavjanin-kidnapiran-i-ubien-vo-avganistan

Views: 156

Posted in Несреќи при работа.