Соопштение до јавноста- Случај ,,Ласкарци“

Почитувани,

На почетокот, дозволете од името на МЗЗПР да искажеме сочувство на  семејствата на загинатите сограѓани и желба за побрзо заздравување на повредените во сообраќајната несреќа на автопатот Скопје – Тетово, во близина на селото Ласкарци.

Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) е основана во 1968 година како прва професионална граѓанска организација во Република Македонија  од областа на заштитата при работа. За таа цел, би сакале во доменот на нашата експертиза, да го дадеме личниот и професионален придонес во поддршка на институциите за целосно расчистување на несреќата, како и со цел сите заедно да дадеме придонес за да превенираме вакви и слични случаи во иднина .

Целосното соопштение на следниот линк:

Соопштение за медиуми

Views: 500

Posted in Новости.