Студиска посета во Европска агенција за безбедност и здравје при работа

Изминатата недела (01-05.04.2019 година) Македонското здружение за заштита при работа, реализираше студиска посета во Европската агенција за безбедност и здравје при работа, наменета за стекнување на знаење и поврзување на професионалците со претставници од земјите од Европската унија.

Присутните имаа можност одблизу да ја запознаат мисијата на Европската Агенција за безбедност и здравје при работа (EU OSHA), чија цел е да ги направат европските работни места побезбедни, поздрави и попродуктивни – во корист на стопанството – работодавачите, вработените и владите.

Учесници на студиската посета беа: стручни лица за безбедност при работа, претставници на вработени од поголеми компании, Државни и образовни институции..

Присутните имаа можност одблизу да ја запознаат мисијата на Европската Агенција за безбедност и здравје при работа (EU OSHA), чија цел е да ги направат европските работни места побезбедни, поздрави и попродуктивни – во корист на стопанството – работодавачите, вработените и владите.

Учесници на студиската посета беа: стручни лица за безбедност при работа, претставници на вработени од поголеми компании, Државни и образовни институции.

 

Повеќе информации на следниот линк:

Студиска посета Европска агенција за Безбедност и здравје при работа

Visits: 237

Posted in EU OSHA FOP, Новости.