Повреден вработен во АРМ во касарната „Еребино“

Вчера во 14,00 часот во полициската станица Тетово било пријавено дека во воениот објект касарна „Еребино“, околу 11,00 часот 59- годишниот И.А од Гостивар, вработен во АРМ, одговорен на одделот за уништување на муниција и експлозивни средства се здобил со тешки телесни повреди.

Според пријавеното, додека И.А. заедно со Б.З.  и В.Џ., вработени во АРМ, постапувале при деактивирање на инфлатори, И.А. се здобил со тешка телесна повреда-фрактура и бил пренесен во болницата во Тетово, а од таму во Ургентен центар- Скопје.

Извршен е увид на местото на настанот.

ИЗВОР

Views: 153

Posted in Несреќи при работа and tagged , .