Работник во МНТ тешко повреден по пад од височина

Со тешка телесна повреда – скршеница на ногата – се здобил вработен во Македонски народен театар кога паднал при вршењето на работните задачи. До повредувањето дошло во моментот кога овој 35-годишен светло-техничар се обидувал да му помогне на својот колега работејќи на висина. Во еден момент тој паднал при што тешко се повредил.

Од МВР информираат дека тој бил пренесен во комплексот клиники „Мајка Тереза’’ каде што е опериран. 

ЛИНК

Views: 126

Posted in Несреќи при работа.