28 Април Светски ден за БЗР

Податоците за 2019 г. потврдуваат дека се гине на работните места! Во нивна чест и сеќавање, на 28 април, го започнавме проектот за создавање на најмалиот парк во светот, во кој ги садиме фиданките од дрвцата во спомен на загинати работници.
Парк Лисиче, денес засадивме 25 дрвца, според Годишниот извештај на несреќи при работа на МЗЗПР, кои податоци ги прибира од јавните медиуми.

Фотографија на МЗЗПР. Фотографија на МЗЗПР. Фотографија на МЗЗПР.

Visits: 132

Posted in Новости.