Предлог Уредба за еднакво признавање на право на боледување KОВИД19

До

Влада на Р.С. Македонија
Министерство за труд и социјална политика
Министерство за здравство

Предмет:
Предлог Уредба за еднакво признавање на право на боледување како последица на заболување од новиот корона вирус на вработените во Македонија

Скопје, 04.06.2020

Почитувани,
Следбено на претходниот наш допис од 14.05.2020 година, наш број 0302/67, (на кој не добивме повратен одговор), но со цел проактивно учество на граѓанскиот сектор и социјалните партнери во изнаоѓање на алтернативни решенија во справување со САРС-КоВ-2 и болеста КОРОНА-19 и поставување на основното начело на еднаквост на сите граѓани, Ви предлагаме да ја донесете, на следната седница на Владата, следната Предлог Уредба…

ЛИНК

 

Views: 365

Posted in Новости.