КОВИД 19 ОЦЕНКА НА РАБОТНА СПОСОБНОСТ

Ненадејното, пандемиско појавување на новиот корона вирус САРС-КоВ-2, што ја предизвикува болеста КОВИД-19, донесе големи  промени во начинот на кој досега се живееше и работеше. Со цел за контрола на ширење на инфецијата и превенција на заболувањето, во изминатиот период се воведоа повеќе вонредни мерки, во еденпериод се воведе полициски час, ограничување на движењето, се затворија огромен број на работни организации, градинки, училишта, од работа беа ослободени хроничните болни и родителите на децата до 10 години, се воведе далечинска настава и работа од дома, како и многу други мерки што имаа единствена цел – заштита на здравјето на населението, вулнерабилните групи и работниците…

КОВИД 19 ОЦЕНКА НА РАБОТНА СПОСОБНОСТ

Visits: 320

Posted in COVID 19, Новости, Публикации.