Повреден пожарникар при гаснењето на пожарот во „Глобал“

„Опожарена е една третина од Градскиот пазар, повеќе продавници на приземјето и првиот кат, како и на дел од вториот. При гаснењето е повреден еден пожарникар, кој вдишал јаглероден монооксид и беше пренесен во болницата во Струмица каде по укажаната помош е пуштен на домашно лекување“, рече Гудев.

Увид од страна на инспектори за пожари се очекува да биде извршен утре, по што треба да се знае која е причината за пожарот.

ЛИНК

Views: 44

Posted in Несреќи при работа.