За миг му изгореа лицето, очите и косата – Бранко Филиповски веќе 15 години живее во темница

Во несреќа на работното место, експлозија на вжештена маса, пробиштипјанецот Бранко Филиповски го губи видот. И покрај сите напори на лекарите, светлината во очите не му се врати. Бранко е само еден од стотината работници во Македонија, кои во несреќи на работните места, поради недоволна заштита и безбедност се повредуваат или го губат својот живот.

ВРСКА

Views: 71

Posted in Новости.