Гореше куќа во Штип, пожарникар повреден

Покривна конструкција и кат од куќа вчера изгореа во Штип во населбата Сењак 2. При интервенцијата полесно се повредил еден пожарникар, информираат од Центарот за управување со кризи.

Поради силината на пожарот, дополнително биле овикани уште два камиони и седум пожарникари, па пожарот го гаснеле вкупно четири возила и 13 пожарникари.

ЛИНК

Views: 13

Posted in Несреќи при работа.