Повредените работници станаа нормална појава во нашата држава

Превземено од https://rabotnik.com.mk/ Повредените работници – Работник Автор: Бобан Илијевски Не знам уште колку работници треба да се повредат, за да конечно надлежните органи преземат нешто конкретно. Како и секој човек со совест и чувства […]

повеќе

Соопштение за објавен прилог на Алфа Тв

Македонското здружение за заштита на работа ве информира дека на ден 01. 11 2019 достави допис до Алфа Тв во врска со објавен прилог поврзан со несреќи при работа. ДОПИС *Дописот е испратен до Алфа […]

повеќе

ПРОМОВИРАМЕ ДОБРА ПРАКСА И ИСКУСТВА ОД КОРИСТЕЊЕ НА ГРАНТОВА ШЕМА #4

Во ова издание ви ги презентираме резултатите од завршената имплементација на две суб-грантирани акции, во имплементација на ХЗ  „Бравура Кооператива“ Делчево  и Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање на Република Македонија – СГИП. билтен проект […]

повеќе

Работилница за унапредување на законската рамка за БЗР

Во рамките на отпочнатиот процес на ревидирање и унапредување на законската рамка во областа на безбедност и здравје при работа, т.е. ревидирањето на постоечкиот Закон за БЗР (од 2007 година), Македонско здружение за заштита при […]

повеќе

УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ СУПСТАНЦИ – Еднодневен семинар

ПОКАНА  Еднодневен семинар: УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ СУПСТАНЦИ 25 октомври 2019 година 10:00 – 16:00 часот Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат Многу занимања ја вклучуваат употребата, или генерацијата на супстанци кои можат […]

повеќе

HR CAFE & NETWORKING: КАКО ДО ЗДРАВА И БЕЗБЕДНА РАБОТНА СРЕДИНА?

HR CAFE & NETWORKING: КАКО ДО ЗДРАВА И БЕЗБЕДНА РАБОТНА СРЕДИНА? Македонската асоцијација за човечки ресурси, во соработка со Македонското здружение за заштита при работа ве поканува на HR кафе и Networking настан на тема: Како до […]

повеќе

28 натпревар на постери за БЗР – Депресија

Наградени постери 2nd Prize Dorota Dąbrowska 3th Prize Szymon Szymankiewicz 28-то издание на Натпреварот за постери од областа на БЗР – организиран од страна на Централен институт за заштита на трудот – Национален институт за […]

повеќе

ПРОМОВИРАМЕ ДОБРА ПРАКСА И ИСКУСТВА ОД КОРИСТЕЊЕ НА ГРАНТОВА ШЕМА #3

Во ова издание ви ги презентираме резултатите од досегашната имплементација на три суб-грантирани акции, во имплементација на Регионален центар за застапување Делчево- РЦЗ, Здружение на граѓани ЗИП ИНСТИТУТ за политичко и добро владение Скопје и […]

повеќе

ПРОМОВИРАМЕ ДОБРА ПРАКСА И ИСКУСТВА ОД КОРИСТЕЊЕ НА ГРАНТОВА ШЕМА- Билтен

Почнувајќи од 1-ви Јануари 2019 година, Maкедонското здружение за заштита при работа во рамките на проектот “Подобрување на вклученоста и влијанието на граѓанското општество во јавните политики за безбедност и здравје при работа и при […]

повеќе