РАБОТИМЕ ЗАЕДНО ЗА ДА ГО ПОБЕДИМЕ РАКОТ ПОВРЗАН СО РАБОТНИТЕ МЕСТА

РАБОТИМЕ ЗАЕДНО ЗА ДА ГО ПОБЕДИМЕ РАКОТ ПОВРЗАН СО РАБОТНИТЕ МЕСТА Денес е речиси невозможно да се сретне човек кој не изгубил некој близок од рак, борба која остава лузни за цел живот, покриени со […]

повеќе

Оглас за ангажирање на Консултант – експерт

Почитувани, Македонското здружение за заштита при работа во рамките на проектот “Зголемување на капацитетите и зајакнување на улогата на регионалните граѓански организации за подобрување на работните услови и дијалог со Државните Институции”, кој е дел […]

повеќе

Оглас за пројавување на интерес за презентер – доктор по медицина на труд

Почитувани, Македонското здружение за заштита при работа како Организатор на обуките за стручно усовршување на стручни лица за безбедност при работа (Овластување бр. 08-3608/4) објавува, Оглас за пројавување на интерес за презентер – доктор по […]

повеќе

Оглас за пројавување на интерес за презентер за потребите на МЗЗПР за Обука на тема од областа на физички штетности

Почитувани, Македонското здружение за заштита при работа како Организатор на обуките за стручно усовршување на стручни лица за безбедност при работа (Овластување бр. 08-3608/4) објавува Оглас за пројавување на интерес за презентер за потребите на […]

повеќе

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА БОН – ТОН во БЗР

Во периодот од 29 – 31 октомври 2015 година во хотел Метропол – Охрид, Р.Македонија, се одржа Меѓународна Конференција за регионална соработка: БОН ТОН во безбедност и здравје при работа – во организација на Машинскиот факултет при […]

повеќе

МЗЗПР НА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОЧИТ НА ПОВРЕДЕНИТЕ И ЗАГИНАТИТЕ РАБОТНИЦИ – 28 АПРИЛ

Претставници на Македонското здружение за заштита при работа денес присуствуваа на конференција организирана од Здржуението за заштита при работа – Битола која се организираше по повод Меѓународниот ден за почит на повредените и загинатите работници. […]

повеќе

МЗЗПР НА ТРИБИНА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА ВО БИТОЛА

Македонското здружение за заштита при работа присуствуваше на трибина организирана од страна на Здружението за заштита при работа – Битола. Во настан организиран на 4 ноември на кој присуствуваа повеќе од 50 учесници, стручни лица […]

повеќе

МЗЗПР НА ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА СОЗДАВАЊЕ НА РЕГИОНАЛНА МРЕЖА НА НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

На 25-ти септември, 2014, во Софија, Бугарија, претставници на МЗЗПР учествуваа на тркалезна маса за создавање на балканска мрежа на невладини организации од областа безбедност и здравје при работа. Настанот го организираше бугарската невладина организација […]

повеќе

ЗДРУЖЕНИЕТО ЗА ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА ОД БИТОЛА ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ILO

Во организација на МЗЗПР, Здружението за заштита при работа од Битола оствари средба со координаторот на CIS центрите во ILO, господинот Клод Лоизеле и експертот по инспекција на трудот во ILO, господинот Жоаким Пинтадо Нуњес. Средбата […]

повеќе

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА “БЕЗБЕДНОСЕН ИНЖЕНЕРИНГ ВО ФУНКЦИЈА НА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ НА РАБОТА”

Во х. Гранит Охрид, во тек е одржување на  Меѓународна конференција за безбедност и здравје при работа на тема “Безбедносен инженеринг во функција на подобрување на условите на работа”. Конференцијата е организирана од страна на […]

повеќе

СОРАБОТКА СО УНИВЕРЗИТЕТОТ “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ – ШТИП

Заеднички проекти, примена на меѓународни искуства, размена на податоци, знаење и искуства се само дел од целите за соработка на Универзитетот  „Гоце Делчев“ со Македонското здружение за заштита при работа. Двете институции денес потпишаа Меморандум […]

повеќе