УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ СУПСТАНЦИ – Еднодневен семинар

ПОКАНА  Еднодневен семинар: УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ СУПСТАНЦИ 25 октомври 2019 година 10:00 – 16:00 часот Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат Многу занимања ја вклучуваат употребата, или генерацијата на супстанци кои можат […]

повеќе

HR CAFE & NETWORKING: КАКО ДО ЗДРАВА И БЕЗБЕДНА РАБОТНА СРЕДИНА?

HR CAFE & NETWORKING: КАКО ДО ЗДРАВА И БЕЗБЕДНА РАБОТНА СРЕДИНА? Македонската асоцијација за човечки ресурси, во соработка со Македонското здружение за заштита при работа ве поканува на HR кафе и Networking настан на тема: Како до […]

повеќе

28 натпревар на постери за БЗР – Депресија

Наградени постери 2nd Prize Dorota Dąbrowska 3th Prize Szymon Szymankiewicz 28-то издание на Натпреварот за постери од областа на БЗР – организиран од страна на Централен институт за заштита на трудот – Национален институт за […]

повеќе

ПРОМОВИРАМЕ ДОБРА ПРАКСА И ИСКУСТВА ОД КОРИСТЕЊЕ НА ГРАНТОВА ШЕМА #3

Во ова издание ви ги презентираме резултатите од досегашната имплементација на три суб-грантирани акции, во имплементација на Регионален центар за застапување Делчево- РЦЗ, Здружение на граѓани ЗИП ИНСТИТУТ за политичко и добро владение Скопје и […]

повеќе

ПРОМОВИРАМЕ ДОБРА ПРАКСА И ИСКУСТВА ОД КОРИСТЕЊЕ НА ГРАНТОВА ШЕМА- Билтен

Почнувајќи од 1-ви Јануари 2019 година, Maкедонското здружение за заштита при работа во рамките на проектот “Подобрување на вклученоста и влијанието на граѓанското општество во јавните политики за безбедност и здравје при работа и при […]

повеќе

Информација- Студиска посета во Унгарија

Студиска посета во ЕУ земја членка-Унгарија за размена на искуства во врска со стратешко, организациско планирање, имплементација на стандарди за БЗР, застапување и европски модел на соработка и вклучување на граѓанските организации во процесот на […]

повеќе

СПОДЕЛУВАЊЕ НА ДОБРА ПРАКСА И СТЕКНАТО ИСКУСТВО ОД СТУДИСКАТА ПОСЕТА ВО БУДИМПЕШТА ЗА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

СПОДЕЛУВАЊЕ НА ДОБРА ПРАКСА И СТЕКНАТО ИСКУСТВО ОД СТУДИСКАТА ПОСЕТА ВО БУДИМПЕШТА ЗА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА Денес во просториите на Македонското здружение за заштита при работа и во рамки […]

повеќе

Предлог политики за практики и реформи од областа на безбедноста и здравјето при работа

Македонското здружение за заштита при работа во рамки на своите проектни активности изработи ПРЕДЛОГ ПОЛИТИКИ ЗА ПРАКТИКИ И РЕФОРМИ ОД ОБЛАСТА НА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА. Документот содржи анализа на моменталната состојба за примената […]

повеќе

Oбука за претставници на СГИП

Во организација на Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање на Република Македонија – СГИП, на 8-ми и 9-ти Јуни 2019 година, успешно беше реализирана обука за претставници на СГИП за Зајакнување на капацитетите на организацијата […]

повеќе