Побезбедни работни места со целосна примена на Законот

http://play.mrt.com.mk/play/5316

Еден работник неделно гине на работното место, посочуваат од Македонското здружение за заштита при работа. Лани се регистрирани 144 несреќи, 39 со фатални последици. На заедничка маса социјалните партнери- дебатираат за изнаоѓање решенија и како во целост

Visits: 172

Posted in Прес / Медиа.