Студиска посета во Европска агенција за безбедност и здравје при работа

Изминатата недела (01-05.04.2019 година) Македонското здружение за заштита при работа, реализираше студиска посета во Европската агенција за безбедност и здравје при работа, наменета за стекнување на знаење и поврзување на професионалците со претставници од земјите […]

повеќе

Евалуација на EU OSHA комуникација, вмрежување и вклучување на засегнатите страни

Ipsos беше нарачан од Европската агенција за безбедност и здравје при работа, во јуни 2018 година за да направи евалуација на активностите за комуникација, вмрежување и вклучување на чинители (CNSE). Активностите кои беа оценети се: […]

повеќе

ФОП СОСТАНОК 13-14 02. 2019 – БИЛБАО

ВО ПРИЛОГ ВИ ГИ СПОДЕЛУВАМЕ МАТЕРИЈАЛИТЕ И ПРЕЗЕНТАЦИИТЕ ОД ФОП СОСТАНОКОТ ОДРЖАН 13-14 ФЕВРУАРИ 2019 ВО БИЛБАО, ШПАНИЈА https://1drv.ms/f/s!AqRYVudzjWplh5lcqF_goiTfz-z_9w Views: 177

повеќе

Нова студија на системи за рано предупредување за професионални болести

Нова студија на системи за рано предупредување за професионални болести Системите за предупредување и надзор можат да понудат рано предупредување за нови и итни ризици и болести поврзани со работата на учесниците и креаторите на […]

повеќе

Mапа на канцерогени супстанци / Roadmap on carcinogens

Драги пријатели, 43-та недела од 2018 година е Европска недела за безбедност и здравје при работа, која е ипсолнета со интересни настани. Би сакале да Ве информираме со нови податоци по однос на мапата на […]

повеќе

Европска недела за безбедност и здравје при работа- промотивни материјали

Наближува Европска недела за безбедност и здравје при работа ( 22-26.10). На 22 октомври, Европската агенција за безбедност и здравје при работа заедно со своите партнери ќе го поттикне учеството за активно вклучување во кампањата „Управување […]

повеќе

Семинар за користење на е-алатки за безбедност и здравје при работа поврзан со професионалното возење/ транспорт.

На 18 и 19 септември, Европската агенција за безбедност и здравје при работа ќе реализира семинар за користење на е-алатки за безбедност и здравје при работа поврзан со професионалното возење/ транспорт. Целта беше да бидат […]

повеќе

Разговор со Коста Петровски

  На 19 јуни EU OSHA беше домаќин на конференција која беше во насока на подобрување на безбедноста и здравјето при работа во Европските мали бизниси. МЗЗПР како focal point, имаше претставник на настанот. Во […]

повеќе

Работилница за заштита на работниците ангажирани во online платформи

  Работилница на темата „Заштита на работниците ангажирани преку online платформи“ се одржа во Брисел на   24.мај 2018 година, во организација на Европската Агенција за БЗР. Претставник  на Македонското здружение за заштита при работа ( […]

повеќе

Maкедонското здружение за заштита при работа дел од деветиот конгрес за безбедност и здравје при работа во Истанбул

  Претседателот на Македонското здружение за заштита при работа, Милан Петковски, на 07 мај 2018 година присуствуваше на деветтиот Конгрес за безбедност и здравје при работа, кој се одржа во Истанбул. Мотото беше “Координација и […]

повеќе