МЗЗПР го одбележа 28 Април – светскиот ден за безбедност и здравје

Одбележан 28 Април 2017 – Светски ден за безбедност и здравје при работа. По тој повод како и многу години наназад Македонското здружение за заштита при работа го одбележува овој ден и на симболичен начин им оддаде почит на загинатите и повредени работници. Како што балоните заминуваат и повеќе не се враќаат, така е и со човечкиот живот.

За значењето на 28 април, што говори извештајот за несреќи при работа изготвен од МЗЗПР, како и кои се активностите на МЗЗПР преку целата година во интервјуто за #МРТВ:

Views: 110

Posted in Видео, Новости.