Кревање на терет на работа

Кревање на предметите е честа активност на многу работни места. Ако не се прави правилно, голема е можноста да бидете повредени додека ги подигнувате предметите на работа. Во ова видео, ние ќе ви покажеме некои добри техники за кревање и ќе споделиме неколку совети кои ќе ви помогнат да го минимизирате ризикот од повреда.

Canadian Centre for Occupational Health and Safety (CCOHS)

 

Visits: 420

Posted in ВИДЕО КЛИПОВИ БЗР.