Несреќа во гаража во Прилеп: Му паднал голф, загина на самото место

Вчера околу 18,40 часот во Прилеп на улица „Василе Павлоски Џгуре“ во сопствената гаража, М.Ќ., при изведување механичарски работи на патничко моторно возило “Голф“ со прилепски регистарски ознаки сопственост на друго лице, кое било дигнато на дигалка, во еден момент истото паднало врз М.Ќ. и го потиснало.

Во Градска болница Прилеп кај лицето била консртатиран смрт.

Извршен е увид на местото на настанот

https://sitel.com.mk/nesrekja-vo-garazha-vo-prilep-mu-padnal-golf-zagina-na-samoto-mesto

 

Views: 83

Posted in Несреќи при работа.