Mетален столб од далновод падна врз двајца работници, едниот загина на лице место

Метален столн од далновод падна над селото Добреноец, при што загина едно лице, а друго е повредено. Според полицијата, денеска во 11 часот е пријавено дека при несреќата се случила при изведување на градежни работи – отштрафување на метален столб од далновод над село Добреноец, Кичевско.

На местото на настанот починал П.Ш.(39) од Охрид, додека со повреди се здобил Д.Ѓ.(59) од Крива Паланка. Увидот е во тек.

https://karmin.tocka.com.mk/vesti/271781/metalen-stolb-od-dalnovod-padna-vrz-dvajca-rabotnici-edniot-zagina-na-lice-mesto?utm_source=daily.mk&utm_medium=daily.mk

Views: 134

Posted in Несреќи при работа.