Машиновозачот и помошникот, по вчерашната железничарска несреќа, пуштени дома

По дванаесет часа од приемот на хирушкото одделение во велешка болница, повредениот машинововозач на товарен воз дваесет и три годишниот Стефан М и неговиот врсник и помошник Роберто Б, утрово се пуштени на домашно лекување. Здравствената состојба на двајцата повредени железничари во вчерашната несреќа на пругата Скопје – Велес, предизвикана од одрон, е подобрена рече портпаролката на ЈЗУ „Општа болница“ Велес Марина Андова.

Marina fin

– Двајцата пациенти се донесени во болницата во 19 часот кога е пристапено кон укажување на лекарска помош, снимање на Томограв и ренген, лабораториски испитувања и во текот на ноќта се опсервирани. Утринава, по визитата, началникот на Хирушкото одделение д-р Влатко Вишинов констатирал дека им е подобрена здравствената состојба по што се упатени на домашно лекување, рече Андова.

https://duma.mk/region/veles/26786-2019-01-30-13-25-45

Visits: 160

Posted in Несреќи при работа.