Почина Димче Исијановски

Почитувани колеги и пријатели, со неизмерна жалост Ве информираме дека на 03. 04. 2021 почина Димче Исјаноски, првиот инжињер за заштита при работа во Македонија, основач на Централниот завод за заштита при работа од 1990 година, со 50-годишна професионална кариера, во 89-тата година од животот. Престижното признание „НГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО“ за Г-дин Димче Исјановски беше доделено во рамките на втората Меѓународна конференција за БЗР која се оддржа во х.Радика- Маврово 30. април 2013 . Посмртните останки ќе бидат изложени понеделник, 05.04.2021 од 12.00 до 12.30 часот во капелата на Градските гробишта во Бутел.

Visits: 119

Posted in Новости.