СИГУРНА РАБОТА ЕПИЗОДА 06 – ТРАНСПОРТ

Во најсмртоносните сообраќајни незгоди на балканот во последните дваесет години, Македонија учествува со две. Автобусот на Дурм Турс во Ласкарци и оној на Беса Транс во Бугарија. Жртвите во двоцифрени бројки, помеѓу нив и возачите на едниот од автобусите. Истражуваме, какви се условите во кои работат македонските возачи кога е во прашање Законот за безбедност и здравје при работа.

Visits: 99

Posted in Видео, Новости, Прес / Медиа.