Безбедност и здравје при работа: Македонското здружение учи од позитивна италијанска пракса

Македонското здружение за заштита при работа, минатата недела организираше студиска посета во Италија, во фабриката Hitachi Rail Italy S.p.A.,фабрика за инжињеринг во железничкиот сообраќај, чии главни производи се дизајн и производство на железнички и возила за јавен превоз. Домаќини на македонската делегација беа: претставник од бордот на директори на компанијата, еден член на градската управа на Неапол и претставник на Стопанската Комора на Италија.

Повеќе…

Views: 91

Posted in Новости, Прес / Медиа.