СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ – КОВИД КАЛКУЛАТОР

Повеќе од сигурно е дека во наредниот период нашата земја ќе се соочува со недостаток на вакцини против Ковид-19. Претпоставка е дека покрај глобалниот недостаток за покривање на потребите на населението во целост, здравствениот систем ќе се соочува и со недостаток за вакцинирање на одделните популациони групи утврдени со фазите и приоритетите од Планот за вакцинација донесен од Владата на РСМ. Тој недостаток веројатно ќе биде најизразен кога станува збор за вакцинирање на возрасните над 75 години, како и на оние помладите, но кои имаат сериозни коморбидитетни состојби.

повеќе

Повик за ангажирање на компанија за маркетинг, продукција и услуги за подготовка на ТВ емисии – истражувачки стории

Повик за ангажирање на компанија за маркетинг, продукција и услуги за подготовка на ТВ емисии – истражувачки стории Идејата на ТВ-истражувачкиот проект насловен „Безбедна работа“ е да се промовираат правата на работниците, нивната синдикална припадност, […]

повеќе

СВЕТСКИ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ РАКОТ

Секој 4-ти февруари, Светскиот ден на карциномот го привлекува вниманието во светот кон ракот и неговата превенција, дијагностицирање и лекување, признавајќи ја посветеноста на организациите, заедниците и индивидуите за намалување на глобалното влијание на болеста […]

повеќе

Предлог концепт за проширување на подршката за финансирање и кофинансирање на проекти

Почитувани членови, Ве информираме дека МЗЗПР до Министертсво за труд и социјална политика (МТСП) достави предлог концепт за проширување на подршката за финансирање и кофинансирање на проекти/програми на граѓанските организации кои работат во областа на […]

повеќе

Обука на тема “Вовед во областа на нејонизирачко зрачење во работна средина”

Согласно годишната оперативна програма на Македонско здружение за заштита при работа,  на 27.11.2020 година се одржа обука “Вовед во областа на нејонизирачко зрачење во работна средина”. На обуката земаа учество 49 учесници, членови на Македонско […]

повеќе

КОВИД 19 ОЦЕНКА НА РАБОТНА СПОСОБНОСТ

Ненадејното, пандемиско појавување на новиот корона вирус САРС-КоВ-2, што ја предизвикува болеста КОВИД-19, донесе големи  промени во начинот на кој досега се живееше и работеше. Со цел за контрола на ширење на инфецијата и превенција […]

повеќе

Oдбележувањето на Европска недела за БЗР 2020

  Оваа година Европската недела за безбедност и здравје при работа, која се одржува од 19 до 23 октомври 2020 година, е насочена кон подигнувањето на свеста за неодамна покренатата кампања “Здрави работни места – […]

повеќе

ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ЕМИТУВАЊЕ НА ТВ СПОТОВИ

ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ЕМИТУВАЊЕ НА ТВ СПОТОВИ Буџетска линија 5.8.3.1 Почитувани, Македонско здружение за заштита при работа Ве поканува да учествувате во постапка  за емитување на промотивни видеа. Согласно нашите барања неопходно […]

повеќе

Европска Комисија го објави извештајот за 2020 година

Европската комисија вчера го објави извештајот за напредокот на Македонија на патот кон ЕУ. Повеќе информации поврзани со безбедноста и здравјето при работа се содржани во поглавјето 19- Социјална политика и вработување. Извештајот може да […]

повеќе

Меѓународна конференција “ Дијалог за БЗР”

Македонско здружение за заштита при работа (МЗЗПР) во соработка со “Сојузот на синдикатите на Македонија” и “Организацијата на работодавачи на Македонија” успешно ја организираа меѓународната конференција  “Дијалог за БЗР”. Конференцијата ги отвори своите врати за […]

повеќе

ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА КОНСУЛТАНТ

Почитувани, Македонско здружение за заштита при работа во рамките на проектот “Обезбедување усогласеност со европските стандарди за добри практики за безбедност и здравје при работа за работодавачите и работниците,,  по договор за грант IPA/2019/413-818,” Ве […]

повеќе