ПОНЕДЕЛНИЧКИ КАФЕ МУАБЕТ 03

Тема: Koмпензација на трудот
Огромен број на луѓе загинуваат на своето работно место. Оставаат позади себе завиени во црно деца, сопружници, цели семејства. Не сакаме да стоиме немо пред ова. Затоа ги отвараме и прашањата, поврзани со трудот воопшто.
– Човековата работна средина и влијанието врз другите
– Кои се/ или кои треба да бидат мерилата за компензација на трудот? – Платите како еден од стандардите за достоинствен живот
-Дали во Македонија платите овозможуваат достоинствен живот?
Разговор помеѓу М-р Милан Петковски, претседател на МЗЗПР и Проф.Д-р Лазар Јовевски.

Views: 231

Posted in Видео, Новости.