Промоција на Практичен Водич за организациски развој на граѓанските организации

Во рамките на зајакнување на капацитетите на граѓанскиот сектор во Република Македонија и имајќи ја во предвид неговата кохезивна сила, се зафативме со подготовка и изработка на овој Водич, како дел од Европската агенда за […]

повеќе

Mладите и БЗР- работа во кафуле

Голем дел од младите работат во кафулиња, соочувајќи се со секојдневни ризици за кои не се свесни за последиците. Ова видео е направено токму да се подигне свеста кај младите за безбедни и здрави работни […]

повеќе

Замор на работно место

Чувството на умор или поспаност по продолжениот ментален или физички напор на работа е вообичаена појава. Заморот е сепак повеќе од само да се чувствувате уморни. Замор е акутна и / или хронична состојба, што […]

повеќе

НАПО – серијал на кратки анимирани филмови за БЗР

Напо, e aнимиран карактер во серија анимирани филмови. Обезбедува лесни вести и провокации за воведувањето на теми за безбедност и здравје при работа и превенција на ризици. Напо е типичен работник во било која индустрија […]

повеќе

Кревање на терет на работа

Кревање на предметите е честа активност на многу работни места. Ако не се прави правилно, голема е можноста да бидете повредени додека ги подигнувате предметите на работа. Во ова видео, ние ќе ви покажеме некои […]

повеќе

Закони

Закон за безбедност и здравје при работа (92/07)Одлука на Уставен суд (98/10)Одлука на Уставен суд (93/11)Закон за изменување и дополнување на Законот за безбедност и здравје при работа (136/11)Одлука на Уставен суд (60/12)Закон за изменување и дополнување […]

повеќе