ИНТЕРВЈУ со Проф. Д-р Јасмина Чалоска – Машински факултет – Скопје

За значењето на образованието како основа за креирање на стручни капацитети за безбедност и здравје при работа, за проблемите со кои се соочуваат младите при стекнување на првото работно искуство, како и за други прашања […]

повеќе

МЗЗПР го одбележа 28 Април – светскиот ден за безбедност и здравје

Одбележан 28 Април 2017 – Светски ден за безбедност и здравје при работа. По тој повод како и многу години наназад Македонското здружение за заштита при работа го одбележува овој ден и на симболичен начин […]

повеќе

РИСТО ЏУНОВ

Краток филм за Ристо Џунов – по повод постхумно доделување на наградата за животно дело на полето на БЗР. Македонското здружение за заштита при работа, од 2011 година ја доделува оваа награда за животно дело […]

повеќе

Интервју со Марија Гроздановска- Докторанд, асистент по правни предмети

Колку младите се интересираат за изучување на дисциплината Безбедно инжинерство? Кои се предизиците и проблемите со кои се соочуваат работниците и работодавачите од областа на БЗР? На овие и др. прашања одговора докторанд, асистент по […]

повеќе

Гостување на Славица Јанкова – проект координатор на МЗЗПР на МРТ1

Гостување на Славица Јанкова – проект координатор на МЗЗПР, во утринската програма на Националниот сервис МРТ1. Промовиран е проектот „Зголемување на капацитетите и зајакнување на улогата на регионалните граѓански организации за подобрување на работните услови […]

повеќе

ТОДОР ВЕЉАНОВСКИ

Краток документарен филм за еден од доајените на македонската заштита при работа. Ова видео беше произведено со цел да се портретира неговиот професионален живот и да биде признание за неговите напори да се постават основите […]

повеќе

Димче Исјановски – награда за животно дело

Македонското здружение за заштита при работа ја додели втората награда за животно дело. Престижното признание за Г-дин Димче Исјановски беше доделено во рамките на втората Мегународна конференција за БЗР, која се оддржа во х.Радика- Маврово. […]

повеќе