По еден повреден полицаец секоја недела

Најмалку триесетина полицајци потешко или полесно се повредени во изминативе шест месеци додека извршувале работни задачи. За среќа, повредените закрепнале и се вратени на своите работни задачи. Безмалку сите предизвикувачи на повредите на полицајците се пронајдени и се приведени. Против нив […]

повеќе

Одбележана годишнината од смртта на загинатите градители на ХЕС Маврово

Симболично, со положување на цвеќе пред споменикот на градителите, делегација на АД ЕСМ, предводена од раководството на ХЕС „Маврово“, им оддаде почит на загинатите градители, кои ги загубиле животите во снежна лавина во 1956 година, […]

повеќе

Стратегијата за БЗР 2021-2025 и акцискиот план за реализација 2021-2023 усвоени на влада

Да работиме заедно за подобро здравје и поголема безбедност на работа за секој работник ! Стратегијата за безбедност и здравје при работа се темели на фактот дека заштита на работа е едно од основните права […]

повеќе

„Онлајн“ семинар:Хемиски штетности, влијание врз здравје и ризици на работно место, со посебен осврт на превентивните и корективни мерки при користење на технички и медицински гасови

ПРИЈАВЕН ЛИСТ АГЕНДА Многу занимања ја вклучуваат употребата и/или производстото генерацијата на хемиски супстанци кои можат да бидат штетни за здравјето на професионално изложените работници. Спектарот на ефектите врз здравјето се движи од релативно благи […]

повеќе

Објаснување на Заклучоците на Влада од 115-та седница одржана на 26.10.2021 год

Во услови на присуство на Ковид – 19 во нашата земја, а со цел превенција од ширење на зараза, компаниите ги практикуваат Одлуките за превентивни препораки, времени мерки, наредни мерки, наменски протоколи, планови и алгоритми […]

повеќе

Еднодневен семинар: ПРОТИВПОЖАРНА ЗАШТИТА – НАЧИН КАКО НАЈДОБРО ДА ГО ЗАШТИТИТЕ ВАШИОТ БИЗНИС

„Онлајн“ еднодневен семинар: ПРОТИВПОЖАРНА ЗАШТИТА – НАЧИН КАКО НАЈДОБРО ДА ГО ЗАШТИТИТЕ ВАШИОТ БИЗНИС 19 октомври  2021 година 10:00-14:00 часот ПРИЈАВА Утврдено е дека еден пожар може да се појави намерно или од невнимание што […]

повеќе

Почина Милан Клопчевски

Почитувани колеги, На 17.09.2021 по боледување од COVID19 почина нашиот колега Милан Клопчевски. Колегата беше последниот претседател на Сојузот на здруженија за заштита при работа и долгогодишен пријател и подржувач на МЗЗПР. Нека му е […]

повеќе

Кривична пријава за сопственик на фирма поради несреќа во која загинало едно лице

СВР Тетово поднесе кривична пријава против лице од с.Боговиње, тетовско, сопственик на фирма од Боговиње, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „предизвикување опасност при градежни работи“. На 15.02.2021, додека Ј.С.(34) и С.И.(32) […]

повеќе