Подршка на работниците и работодавачите во услови на пандемија

Какви мерки за заштита треба да преземат работниците и работодавачите додека трае корона кризата?

Ова се само дел од најчесто поставуваните прашања помеѓу вработените во услужната дејност за време на пандемијата предизвикана од Ковид-19.

За таа цел, Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР), подржано од Цивика Мобилитас изработи видео со препораки за превенција на работното место. Во видеото се дадени практични и корисни препораки начин на превенција и спречување на зараза од нивиот корона вирус.

Visits: 561

Posted in COVID 19, Видео, Новости.