Проценка на ризик на работно место при изложеност на САРС-КоВ-2 вирусот

Од појавата на првите случаи на КОВИД-19 во Кина до денес (26.07.2020), во светот се регистрирани вкупно 16.310.454 случаи на КОВИД-19од кои 5.682.719 сеуште се активни/инфицирани случаи, а околу 1% од нив се наоѓаат во критична состојба. Регистрирани се вкупно 650.165 смртни случаисо стапка од 83,4 смртни случаи на еден милион од светското населението (83,4/1000000).

Во продолжение е даден приказ на законските обврски што ги имаат работодавачите кога ќе се појави нова штетност на работното место, а во овај случај тоа е можноста за инфекција со САРС-КоВ-2 вирусот и појавата на болеста КОВИД-19.

Линк за превземање

Views: 700

Posted in COVID 19, Новости, Публикации.